onsdag den 27. oktober 2010

Ferie i Lalandia og Legoland - Absolut et hit!

Vi er netop kommet hjem fra en velfortjent ferie. Rigtig ferie, hvor familien virkelig har været sammen og nydt hinandens selskab. Vi lånte en hytte i Lalandia i Billund og nød virkelig at være væk hjemmefra. En ferie, som var i legebarnets tegn. Vi har jo ikke lavet andet end leget og leget og leget, som Louisen ville have udtrykt det. Badeland med vandrutchebaner, som giver selv store drenge tekoppeøjne, Monkey Tonkey land, som er bedre end is i Louisens øjne og Legoland, som bare er et hit for alle legesyge sjæle - store som små!


Vi drog afsted søndag middag, så vi var i Billund kl. 13. Her brugte vi lidt tid på at pakke ud. Kl. 15 kom Lars´ Fætter med familie. Vi spiste lidt kage og drak kaffe og kl. 16 tog vi i badeland. Det var bare lækkert. Pigerne elsker vand - især Julie, hun er en rigtig lille vandhund. Der er rigtig mange faciliteter i vandlandet. Varme, lunkne og kolde bassiner og rutchebaner for alle. Jeg tilbragte mest tid i børnebassinet og det varme boblebad sammen med Louise og Julie. Det var rigtig lækkert og utrolig dejligt. Louise ville helst være i det varme boblebad, hvor hun svømmede rundt, sprang fra kanten og hældte vand ned over mit hovede med en vandkande. Hende og jeg har virkelig haft nogle nære øjeblikke her i ferien. Hun har været meget morsyg - ikke negativt ment. Det har bare været mig, som skulle være der for hende, når hun havde brug for det. Skønt med den tillid!


Julie derimod, har haft det lige omvendt. Jo mere selvstændig, jo bedre. Ikke holde i hånd og helst gå selv. Hun tager endda rutchebanen selv, man skal bare sætte hende ned på gulvet, så kravler hun selv op i rutchebanen og rutcher på maven ned. Folk nede i bassinet gloede helt vildt, når der kom sådan en lille snut helt alene. Lidt sjovt! Vi kom jo lige bagefter. Da vi var færdige med at bade gik vi op i buffeen og spiste os tykke og mætte i en dejlig spis hvad du kan buffé, med alt hvad hjertet kan begære for både store og små. Da ungerne havde spist hvad de kunne, blev de sluppet løs i Monkey Tonkey Land. Et mega hit - især for Louisen. Julie er lige knapt stor nok endnu, men hun kom også sådan rimelig rundt. Da centret lukkede tog vi hjem og puttede ungerne. De var godt trætte og brugte, så de faldt rimelig hurtigt i søvn.


Vores venner, Kenny og Naja, kom midt på formiddagen om mandagen. De havde deres knægt Noah, på godt et år med. Efter pigerne og Noah havde sovet middagssøvn stod den på badeland. Svømme, svømme, svømme, plaske, plaske, plaske, rutche, rutche, rutche. Åh hvor vi hyggede os. Vand er altså fantastisk! Til aften havde Naja lavet den dejligste mørbradgryde, som vi alle spiste rigtig godt af. Uhm! Ungerne blev puttet og vi voksne plantede os foran fjerneren og pc´en og så hyggede vi os ellers.


Tirsdag var det fantastisk vejr! Det var skide koldt, men solen skinnede fra en skyfri himmel og der var ikke ret meget vind. Vi havde planlagt at gå i legoland den dag, så det kunne jo ikke være bedre! Vi landede i legoland kl. 10.30 og startede med at plyndre deres legotøjsbutik. Der var nemlig 50% på hele butikken. :-) Julie fik 3 par bukser. Hun vokser i den gard for tiden, mange af hendes bukser stumper og det er jo ikke just sæson! Kenny og Naja fik vist også deres andel af butikken :-) Herefter gik det ellers løs i parken. Pigerne, Lars og jeg fik prøvet en del ting, mens Noah tog sig en ordenlig skaber. Da Noah vågnede gik der ikke længe før begge piger faldt om i hver deres klapvogn. Her sov de godt en times tid. Mens de sov fik vi voksne os, efter mere end en halv time i kø, et par velfortjente hotdogs. Jeg ved ikke hvad det er med personalet i legolands kiosker og boder. De er usigeligt langsomme og falder nærmest over hinanden, mens de danser rundt om sig selv og hinanden og laver hotdogs, is eller skænker sodavand. Det var virkelig frustrerende at stå og se på. Så tag jer dog sammen, mennesker! Da pigerne vågnede fik vi prøvet lidt flere forlystelser og vi gik gennem de forskellige legoshops. Desværre var det kun tøjbutikken, som havde 50%. Vi kørte hjem ved 17 tiden med tre godt trætte unger. Vi spiste aftensmad i buffeen og ungerne legede igen i Monkey Tonkey Land.


Onsdag tog Lars, pigerne, Kenny, Naja og Noah i badeland, mens jeg tog mig en slapper derhjemme i sengen. Godtnok har vi ferie, men det er hårdt at være på så mange timer alligevel, når jeg ikke er vandt til det. Jeg hentede pigerne og Lars ved middagstid. De fik noget frokost og blev puttet. Lars slappede af ved pc´en og jeg tog en morfar. Kenny, Naja og Noah kom lige forbi og afleverede armbåndene og så ræste de ellers hjemad til Skibby. Da pigerne stod op, pakkede vi tasker og drønede i badeland. Endnu engang var det bare super dejligt at komme i vandet. :-) Vi var inviteret til aftensmad hos vores gode venner Helle og Søren Wind. Søren havde stået i køkkenet og lavet en udsøgt middag bestående af gode koteletter i fad med alskens gode ting og sager i. Uhm! Det smagte godt! Efter middagen gik Lars, pigerne og Søren ind i legeværelset og Helle og jeg fik en rigtig god snak om hvordan tingene står til. Vi ses for sjældent! Helle mistede sin mor til lungekræft for år tilbage og har en masse hun gerne vil bidrage og hjælpe Lars og mig med i forhold til min sygdom og død. Det er rart at have folk, som kan støtte op omkring én i de svære situationer. Vi kørte hjemad ved 22 tiden. Begge piger var temmelig trætte.

Torsdag morgen stod den på oprydning og pakken sammen. Vi skulle være ude af hytten til middag. Da alt var pakket og bilen proppet til bristepunktet kørte vi op til Monkey Tonkey Land en sidste gang før vi kørte hjem. Her hyggede vi os i godt en time inden vi købte en is og vendte næsen hjemad. Begge piger var godt trætte og faldt i søvn på vejen hjemad. Julie sov videre i barnevognen da vi kom hjem og Louisen kom ind på sofaen og så Toy Story. Det store hit pt. Til aften spiste vi hotdogs - uhm, med ristede løg, syltede agurker og hele molevitten. Guf guf! Herefter var det sengetid for pigerne og dermed slut på en skøn ferie. Begge piger kom afsted i dagpleje og børnehave idag og har nydt at være tilbage i hverdagen.

Hele familien nød virkelig at være væk hjemefra på ferie. Ferie i legebarnets navn. Lalandia og legoland er bestemt et hit her hos os, så det er ikke sidste gang vi har været afsted dertil.

Hold jer muntre!

Varme knus Anita

Ingen kommentarer:

Send en kommentar