lørdag den 30. oktober 2010

Stemningsbilleder fra efterårsferien.

Julie trækker heksen i håret og missen trækkes i halen.





















Lars og Louisen på minerundfart i Legoland.


























På kanalrundfart i legoland. Julie nød at styre båden.




























Kæmpe Julie i mini Fredericia. Julie var ikke til at drive videre fra rådhuset her. Hun synes det var enormt spændende at kigge ind ad vinduerne og banke på dørene.





























Giant Miss Julie goes to Fredericia...







Er det her Moster Mette bor, Mor?










Julie, Jasmin og mig i Madsbyparken. Moster Fie er fotograf.











En hyggelig dag i Madsbyparken sammen med Skalle, Julie, Jasmin og mig. Moster Fie tager billedet.












fredag den 29. oktober 2010

Foreløbige svar på scanningen.

Så kom svaret, som vi alle længe har ventet på og som jeg godt kendte resultatet af. Min scanning fra sidste uge. Kirsten, min læge fra det Palliative Team havde lovet mig, at gå ind og smugkigge, hvad der blev skrevet om mine resultater, så jeg ikke skulle gå helt uforberedt til samtale i Odense på onsdag. Jeg har længe haft mistanke om at kræften voksede og mine bange anelser blev bekræftet idag. Min kræft vokser igen! :-( Den store knude i maven (på æggestokken) er vokset 8 cm og den lille er vokset 2 cm. De har ikke beskrevet noget omkring kræften i mine bryster, men jeg kan se at kirtelvævet her vokser og mine bryster ser efterhånden lidt mærkelige ud. Tykke for oven og flade forneden med indadvendte brystvorter og et mærkeligt udslet omkring brystvorten. Sådan plejer de bestemt ikke at se ud! Knuden i nakken er krympet yderligere og det er både godt og ondt. For efterhånden som den bliver mindre, bliver der mindre og mindre til at holde mine nakkehvirvler på plads. Jeg er begyndt at mærke skrøbeligheden i min nakke. Hvis jeg nikker får jeg stød ned i hænder og fødder og lægger jeg hovedet tilbage, overanstrænger mig eller bukker mig ned og rejser mig igen bliver jeg svimmel, dog uden at det sortner for mine øjne. Underlaget gynger bare og forsvinder under mine fødder. Det var nær gået galt med Julie på armen forleden. Min læge er temmelig bekymret over dette og mener jeg skal til at gå med halskraven mere eller mindre hele tiden, da hun er bange for at mine "udfald" skyldes, at jeg klemmer nerverne af i nakken. Der er bestemt noget om snakken, men kors hvor er det møj irriterende. Den kræver lige lidt overvindelse, men alternativet er bestemt ikke noget at kimse af - En kørestol!

Som sagt skal jeg til Odense på Onsdag og have det endelige svar på scanningen. Her vil de også have taget stilling til, hvad der skal foretages af tiltag. Jeg skal formentlig have kemo igen. Nok en anden slags, men bestemt kemo. Så taber jeg mit ellers så fine hår igen - øv!

Hold jer muntre - jeg prøver, selvom det er pisse svært med mine udsigter!

Knus Anita

onsdag den 27. oktober 2010

Ferie i Lalandia og Legoland - Absolut et hit!

Vi er netop kommet hjem fra en velfortjent ferie. Rigtig ferie, hvor familien virkelig har været sammen og nydt hinandens selskab. Vi lånte en hytte i Lalandia i Billund og nød virkelig at være væk hjemmefra. En ferie, som var i legebarnets tegn. Vi har jo ikke lavet andet end leget og leget og leget, som Louisen ville have udtrykt det. Badeland med vandrutchebaner, som giver selv store drenge tekoppeøjne, Monkey Tonkey land, som er bedre end is i Louisens øjne og Legoland, som bare er et hit for alle legesyge sjæle - store som små!


Vi drog afsted søndag middag, så vi var i Billund kl. 13. Her brugte vi lidt tid på at pakke ud. Kl. 15 kom Lars´ Fætter med familie. Vi spiste lidt kage og drak kaffe og kl. 16 tog vi i badeland. Det var bare lækkert. Pigerne elsker vand - især Julie, hun er en rigtig lille vandhund. Der er rigtig mange faciliteter i vandlandet. Varme, lunkne og kolde bassiner og rutchebaner for alle. Jeg tilbragte mest tid i børnebassinet og det varme boblebad sammen med Louise og Julie. Det var rigtig lækkert og utrolig dejligt. Louise ville helst være i det varme boblebad, hvor hun svømmede rundt, sprang fra kanten og hældte vand ned over mit hovede med en vandkande. Hende og jeg har virkelig haft nogle nære øjeblikke her i ferien. Hun har været meget morsyg - ikke negativt ment. Det har bare været mig, som skulle være der for hende, når hun havde brug for det. Skønt med den tillid!


Julie derimod, har haft det lige omvendt. Jo mere selvstændig, jo bedre. Ikke holde i hånd og helst gå selv. Hun tager endda rutchebanen selv, man skal bare sætte hende ned på gulvet, så kravler hun selv op i rutchebanen og rutcher på maven ned. Folk nede i bassinet gloede helt vildt, når der kom sådan en lille snut helt alene. Lidt sjovt! Vi kom jo lige bagefter. Da vi var færdige med at bade gik vi op i buffeen og spiste os tykke og mætte i en dejlig spis hvad du kan buffé, med alt hvad hjertet kan begære for både store og små. Da ungerne havde spist hvad de kunne, blev de sluppet løs i Monkey Tonkey Land. Et mega hit - især for Louisen. Julie er lige knapt stor nok endnu, men hun kom også sådan rimelig rundt. Da centret lukkede tog vi hjem og puttede ungerne. De var godt trætte og brugte, så de faldt rimelig hurtigt i søvn.


Vores venner, Kenny og Naja, kom midt på formiddagen om mandagen. De havde deres knægt Noah, på godt et år med. Efter pigerne og Noah havde sovet middagssøvn stod den på badeland. Svømme, svømme, svømme, plaske, plaske, plaske, rutche, rutche, rutche. Åh hvor vi hyggede os. Vand er altså fantastisk! Til aften havde Naja lavet den dejligste mørbradgryde, som vi alle spiste rigtig godt af. Uhm! Ungerne blev puttet og vi voksne plantede os foran fjerneren og pc´en og så hyggede vi os ellers.


Tirsdag var det fantastisk vejr! Det var skide koldt, men solen skinnede fra en skyfri himmel og der var ikke ret meget vind. Vi havde planlagt at gå i legoland den dag, så det kunne jo ikke være bedre! Vi landede i legoland kl. 10.30 og startede med at plyndre deres legotøjsbutik. Der var nemlig 50% på hele butikken. :-) Julie fik 3 par bukser. Hun vokser i den gard for tiden, mange af hendes bukser stumper og det er jo ikke just sæson! Kenny og Naja fik vist også deres andel af butikken :-) Herefter gik det ellers løs i parken. Pigerne, Lars og jeg fik prøvet en del ting, mens Noah tog sig en ordenlig skaber. Da Noah vågnede gik der ikke længe før begge piger faldt om i hver deres klapvogn. Her sov de godt en times tid. Mens de sov fik vi voksne os, efter mere end en halv time i kø, et par velfortjente hotdogs. Jeg ved ikke hvad det er med personalet i legolands kiosker og boder. De er usigeligt langsomme og falder nærmest over hinanden, mens de danser rundt om sig selv og hinanden og laver hotdogs, is eller skænker sodavand. Det var virkelig frustrerende at stå og se på. Så tag jer dog sammen, mennesker! Da pigerne vågnede fik vi prøvet lidt flere forlystelser og vi gik gennem de forskellige legoshops. Desværre var det kun tøjbutikken, som havde 50%. Vi kørte hjem ved 17 tiden med tre godt trætte unger. Vi spiste aftensmad i buffeen og ungerne legede igen i Monkey Tonkey Land.


Onsdag tog Lars, pigerne, Kenny, Naja og Noah i badeland, mens jeg tog mig en slapper derhjemme i sengen. Godtnok har vi ferie, men det er hårdt at være på så mange timer alligevel, når jeg ikke er vandt til det. Jeg hentede pigerne og Lars ved middagstid. De fik noget frokost og blev puttet. Lars slappede af ved pc´en og jeg tog en morfar. Kenny, Naja og Noah kom lige forbi og afleverede armbåndene og så ræste de ellers hjemad til Skibby. Da pigerne stod op, pakkede vi tasker og drønede i badeland. Endnu engang var det bare super dejligt at komme i vandet. :-) Vi var inviteret til aftensmad hos vores gode venner Helle og Søren Wind. Søren havde stået i køkkenet og lavet en udsøgt middag bestående af gode koteletter i fad med alskens gode ting og sager i. Uhm! Det smagte godt! Efter middagen gik Lars, pigerne og Søren ind i legeværelset og Helle og jeg fik en rigtig god snak om hvordan tingene står til. Vi ses for sjældent! Helle mistede sin mor til lungekræft for år tilbage og har en masse hun gerne vil bidrage og hjælpe Lars og mig med i forhold til min sygdom og død. Det er rart at have folk, som kan støtte op omkring én i de svære situationer. Vi kørte hjemad ved 22 tiden. Begge piger var temmelig trætte.

Torsdag morgen stod den på oprydning og pakken sammen. Vi skulle være ude af hytten til middag. Da alt var pakket og bilen proppet til bristepunktet kørte vi op til Monkey Tonkey Land en sidste gang før vi kørte hjem. Her hyggede vi os i godt en time inden vi købte en is og vendte næsen hjemad. Begge piger var godt trætte og faldt i søvn på vejen hjemad. Julie sov videre i barnevognen da vi kom hjem og Louisen kom ind på sofaen og så Toy Story. Det store hit pt. Til aften spiste vi hotdogs - uhm, med ristede løg, syltede agurker og hele molevitten. Guf guf! Herefter var det sengetid for pigerne og dermed slut på en skøn ferie. Begge piger kom afsted i dagpleje og børnehave idag og har nydt at være tilbage i hverdagen.

Hele familien nød virkelig at være væk hjemefra på ferie. Ferie i legebarnets navn. Lalandia og legoland er bestemt et hit her hos os, så det er ikke sidste gang vi har været afsted dertil.

Hold jer muntre!

Varme knus Anita

onsdag den 20. oktober 2010

Tak for omsorgen...

Hvor er det dejligt at vide, at der er så mange mennesker, som tænker på os hver dag og som sender os varme og gode tanker. Tak for alle jeres opmuntrende ord her, på mailen, FB og mobilen. Det er virkelig noget, der betyder noget for mig og hjælper mig gennem krisen. Jeg skal op på hesten igen. Problemet er bare at den ikke vil stå stille når jeg prøver at stå op. Jeg er bange for at lulle mig ind i en drøm om, at tingene er lyserøde og så pludselig vågne op og finde ud af jeg har spildt min sidste tid på en illussion. Omvendt er der ikke meget ved at se kendsgerningerne i øjnene og leve efter det værst tænkelige scenarie. Åh, hvor er det svært at finde en gylden middelvej, som er fair overfor alle parter. Jeg ringede til præsten igår. Jeg synes det er ved at være tid til at inddrage hende i mit liv. Jeg er sikker på hun kan give mig noget sjælefred og muligheden for at finde denne middelvej. Desværre var hun ikke hjemme da jeg ringede, men jeg prøver igen i morgen. Så har hun bare at være der!

Nej du, det skal fandme være løgn! Den skide kræft skal ikke tage over nu, hvor jeg er kommet så langt. Jeg har jo så meget at leve for og mange har brug for mig. Jeg er uundværlig, hvis I spørger mig ;-) Mine piger skal sgu ikke vokse op uden deres mor! Min dejlige fysioterapeut, Bodil, fortalte mig idag, at hun har fået en ny patient lidt i stil med mig. Ung mor, 2 lidt større børn, men ellers med samme udsigter som mig. Hendes mål var at holde sølvbryllup! Det er rigtig vigtigt at sætte sig nogle mål. Det tror jeg, jeg har glemt lidt den sidste tid her. Sæt nogle mål for dagen, ugen, måneden, året osv. Mit første mål må være at få gang i den præst :-)

Mine mål for i morgen er:
- Få taget blodprøver.
- Snakke med præsten.
- Hente Julie og hygge lidt med Nina.
- Være sammen med og få filmet Skalle, Pelle, Julie og Jasmin.

Nu vil jeg kravle i kassen.

Hold jer muntre.

Knus Anita

søndag den 17. oktober 2010

Tankemylder og søvnløse nætter - døden sætter sine spor!

Livet er til tider ikke nemt, men afslutningen på det er bestemt ikke en dans på roser. Det er så svært. Der er så meget at tage stilling til, så meget, som skal tilrettelægges og så meget som skal nåes ikke mindst.

Det er i høj grad gået op for mig, hvad vej det bærer og det jeg frygter mest er, at det pludselig går hurtigt og jeg ikke selv kan følge med. Jeg er bange for at kræften er begyndt at vokse igen. Mine bryster har ændret sig markant og ser ud og føles som de gjorde da jeg startede på kemo i sin tid. Desuden er min mave vokset voldsomt den sidste månedstid. Det kan selvfølgelig tilskrives prednisolonen, men det forklarer ikke knuderne i mine bryster. Jeg skal scannes på onsdag og får svar i uge 43. Jeg er ved at gå til af skræk. Jeg prøver at skubbe det fra mig, men det er svært, for det fylder og tynger utroligt meget. Det ligger konstant i baghovedet på mig og arbejder. Hvordan bliver det at dø, får jeg lov til at dø hjemme med mine nære omkring mig. Hvad med pigerne - skal de være der når det sker - de skal ihvertfald se mig bagefter. Hvem kommer til begravelsen. Hvad skal der synges. Hvad sker der på den anden side. Kommer jeg til at gå rundt mellem jer, være åndeligt tilstede - jeg kan se jer men ikke omvendt. Vil mine piger kunne huske mig. Hvor stor når min mave at blive. Hvornår er det tid til at snakke med præsten og hvad vil hun kunne hjælpe mig med. Jeg kunne blive ved. Tankerne rumler rundt i baghovedet og når jeg kommer i seng vælter de op til overfladen og jeg kan ikke sove. Så ligger jeg og roder rundt, prøver at tømme hovedet, men bekymringerne presser sig hele tiden på.

Louisen er rigtig godt igang med sin sorgproces og hun følger bogen, så der er ikke "noget at være bekymret for". Da jeg var på Dallund, tog det Lars en tre dage at overbevise hende om, at jeg var på ferie og at jeg havde det ok. Da jeg kom hjem skulle vi lige finde den gamle rutine igen. Jeg valgte at snakke med Louisen om, at jeg er meget syg og skal dø af min sygdom allerede samme dag, som jeg kom hjem. Det sammenholdt med, at Oldefar var død i løbet af ugen og Lars og Louise havde været til begravelse, har påvirket hende meget. Først var hun afvisende overfor mig og det var far, som skulle gøre det hele, vi skulle kun læse de gode gamle velkendte bøger og jeg kunne kun til nøds bruges. Nu er det vendt og hun kærtegner mig, kysser mig, siger jeg er hendes bedste ven, foretrækker mig i de fleste tilfælde og taler tillidsfuldt med mig. Det er super dejligt og jeg står på pinde for hende - ikke overdrevet, men jeg er der for hende når der er brug for mig. Desuden snakker hun meget om døden, sygdom og om, hvad der sker når vi dør. Hun var meget fascineret af den skattekiste Oldefar blev begravet i og de mange blomster han fik. Han er en drengeengel nu, som går oppe på skyerne og kigger ned på os. Åh hvor jeg dog elsker det lille menneske. Gid jeg kunne være der altid for hende!

Nu har vi ferie. Pigerne skal på ferie hos Mormor og Farfar og Nina mandag til onsdag og derefter skal vi bare hygge os sammen. Vi skal i legoland, Lalandia, Monky tonky land og ellers bare hygge os sammen i uge 43. Dejligt!

Nu har jeg fået afløb for nogle af mine tanker, fået grædt en del (det var ikke let at skrive dette indlæg) og er temmelig træt, så nu håber jeg at kunne sove. Jeg vil i hvert fald prøve.

Hold jer muntre!

Knus Anita

mandag den 11. oktober 2010

Nu går det den rigtige vej...

Det skal være skidt for at det kan være godt. Jeg har gennem den seneste tid haft det svært, men nu synes jeg tingene så småt er ved at vende. Hverdagen har meldt sig og jeg er godt medicineret for tiden, så min depression er på tilbagetog og jeg har det godt fysisk. Jeg sover ikke så meget lige pt . og har stort set ingen smerter. Kun lidt i ryggen, de steder hvor kræften sidder. Til gengæld har jeg rigtig mange føleforstyrrelser i hænder og fødder. Det er ikke rart. Jeg tror det hænger sammen med at det er blevet koldere i vejret. Så er det godt Nina har hæklet nogle dejlige futter til mig

Jeg har mistet én af mine bedste soldater! Kaja, sygeplejersken fra det Palliative Team, har valgt at gå på efterløn. Nej hvor blev jeg ked af det da Kirsten, lægen, fortalte det i torsdags. Kaja var bare sådan et dejligt, hjerteligt, varmt og rart menneske. Hun gav altid et varmt knus når hun kom og gik og når det kun var hende, der var på besøg, gav hun gerne mine fødder en ordentlig tur, hvor de blev nulret godt igennem med creme. – Skønt! Desuden kunne hun, på lige fod med Kirsten, give gode råd og vejledning i forhold til sygdommen, ungerne, dagligdagen mm. Så Kaja, hvis du læser dette skal du vide, du er en engel! Jeg holder utrolig meget af dig og kommer til at savne dig. Tak for din omsorg – den faldt på et tørt sted. Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke i fremtiden og håber du kan få tiden til at gå. Ellers må du komme forbi til en kop kaffe og en sludder.

Vi har lige haft børnefri weekend. Det var meningen hele familien skulle have været på weekend i Kbh hos Farmor og Anders. Det viste sig imidlertid at Lars og jeg havde fået os dobbeltbooket lørdag aften, idet der var høstfest. Den kan man bare ikke gå glip af! Så vi fik det arrangeret sådan, at Farmor og Anders kom og hentede pigerne fredag aften og så skulle vi komme og hente dem søndag eftermiddag. Det var lækkert at sove længe lørdag. Vi sov til kl. 10.30. stod op og spiste morgenmad og så kravlede jeg i kassen igen med missen og et blad. Så lå vi der og gassede os til kl. ca.13, hvor jeg stod op og ordnede stald. Derefter kørte jeg hjem til min kære Mutti. Vi hyggede os rigtigt sammen, gik en tur, drak te og læste ugeblade alt mens vi ordnede verdenssituationen. Jeg kørte hjem ved 17. tiden og gjorde mig i stand til festen. Pænt, men varmt tøj. Høstfesten begyndte kl. 18.30. Der var god mad og drikkevarerne sørgede vi selv for. Der var en god stemning og det var mægtig hyggeligt, men omkring kl. ni begyndte jeg at få ondt i maven. Det der med at sidde ned i så mange timer i et par bukser, som strammer lidt og så spise godt, er ikke nogen god kombination for mine svulster. Så da klokken var halv tolv kunne jeg ikke holde det ud mere. Jeg gik hjem i seng. Kors hvor var det rart at komme ned at ligge uden noget der strammede på maven. Jeg vågnede da Lars kom hjem kl. tre. Vi snakkede lidt og han kravlede i kassen for kort tid efter at styrte ud på badeværelset og brække sig. Det fortsatte resten af natten og efterhånden kom der også skred i det den anden vej, med mavekramper til følge. Søndag havde Lars det ikke meget bedre. Han var askegrå i ansigtet, havde kvalme og mavekramper så det var vist nærmere omgangssyge end fuldesyge han havde. Stakkels ham! Godt vi ingen børn havde hjemme. Vi måtte ringe til Farmor og Anders og bede dem komme med ungerne, for Lars var ikke i stand til at køre og jeg kan ikke køre så langt. Så søndagen gik stille og roligt. Farmor og Anders kom med ungerne ved 17 tiden. Ungerne blev spist af med rugbrød, hvor efter de kom i bad og så på hovedet i seng. I dag havde Lars stadig noget ondt i dunken, men har dog været oppe gående det meste af dagen.

Nu er det sengetid.

Hold jer muntre!

Knus Anita

mandag den 4. oktober 2010

At se døden i øjnene...

Så er jeg kommet hjem fra mit ophold på Dallund Slot. Det var på mange måder en god oplevelse og det har givet mig en masse at tænke over. Først og fremmest er jeg blevet klar over, hvor syg jeg er og hvor det bærer hen ad og det er bestemt ikke nogen behagelig kendsgerning. Mine følelser sidder uden på kroppen og jeg har grædt meget de sidste par dage. Det er så hårdt at måtte erkende at mine piger skal vokse op uden deres mor. Det er så uretfærdigt!

Jeg har snakket lidt med Louisen om det og jeg har ved flere lejligheder ikke været i stand til at holde tårerne tilbage, så hun har set mig græde. Hun er meget påvirket af situationen og er meget ked af det. Jeg er bange for hun et eller andet sted tror det er hendes skyld og det er det ihvertfald ikke. Det kan godt være vi skal have fat i den børnepsykolog vi havde gang i tidligere. Louisen skal helst igennem forløbet på den bedste måde. Det er bare så svært. Hun siger hele tiden "mor er død" eller "mor skal snart dø". Det gør også mig bange, for ved hun noget om det... Børn er jo sensitive. Et par dage før jeg opdagede jeg havde noget i maven, som ikke skulle være der, Sagde hun i bilen på vej hjem fra dagpleje, "Mor er død". Det syntes jeg var noget mærkeligt noget at sige den gang og jeg rettede hende og sagde "mor er sød". "Nej mor er død", sagde hun igen. Det var skræmmende og da jeg så få dage senere finder ud af at jeg er syg, synes det hele lidt spookied´.


Det er virkelig hårdt at erkende, at det kun går én vej. Jeg får det ikke bedre end jeg har det nu. Det vil langsomt gå ned af bakke. Så det er med at udnytte tiden mens den er her. Jeg er så pisse bange for at kræften pludselig accellerer og tager livet af mig i løbet af ganske kort tid. At det bliver ukontrollabelt og jeg ikke når de ting jeg gerne vil. Det er frygteligt at gå og vente på min kontrolscanning i uge 42. Jeg er meget spændt på, hvad den siger. Står kræften stille eller flytter den sig. Min mave er vokset en del den sidste uge, men det tilskriver jeg nu prednisolonen. Dens bivirkning er nemlig øget appetit og fedtdeponering på maven. Så det må jeg leve med så længe jeg spiser prednisolon.


En anden ting jeg har fået med fra opholdet på Dallund, er at jeg skal være mere åben overfor de personer, der står mig nær. Fortælle dem, hvor meget jeg værdsætter/elsker dem, hvordan jeg har det og hvad jeg ønsker fra dem. Jeg var i kolding storcenter med Annemette (søster) idag. Vi fik en rigtig god snak. Hun fortalte mig, at hun tit var i tvivl om, hvordan jeg havde det når vi er sammen. Det gør det svært for hende at være der for mig og vi kommer let til at gå skævt af hinanden og gør en masse for glæde den anden, uden at det egentlig er det der skal til. Nu har vi aftalt lige at melde ud fra starten, når vi ses, hvordan vi har det. Desuden har jeg fået talt lidt med min mor, svigerfar, Nina og med Lars. Det er rart at åbne op og give slip på alle tankerne og bekymringerne. Især bekymringerne nu de er så tunge, for det er de virkelig. Det er ikke sjovt at se døden i øjnene!

Imorgen skal jeg ned til healer-Peter og have healing. Det er længe siden jeg har været der og jeg glæder mig til at blive tanket op med livsenergi og til at se hvad vi skal lave. Mon jeg skal møde en åndelig vejleder - måske. Vi får at se.

Nu vil jeg kravle i kassen.

Hold jer muntre, mine gæve læsere.

Knus Anita

lørdag den 2. oktober 2010

Ophold på Dallund mm

Dallund 30. september 2010.

Jeg er på et rehabiliteringsophold på Dallund Slot i denne uge. Det er et ophold, arrangeret af Kræftens Bekæmpelse, hvor jeg møder andre unge kræftramte og hvor vi sammen har forskellige workshops og bliver stillet forskellige udfordringer, der giver succesoplevelser.

Jeg følte mig lidt malplaceret den første dag, da jeg fandt ud af, at jeg er den eneste med uhelbredelig kræft. Alle de andre er færdige med deres behandlinger og går under betegnelsen rask. Det var lidt hårdt at finde ud af og et slag i hovedet, at jeg er den dimension længere ude end de andre. Ret hurtigt fandt jeg dog ud af, at det ikke har den store betydning. Vi har alle været mange af de samme ting igennem, både sygehusvæsen, læger, sygeplejersker, tanker, angst, glæde, sorg, pårørende osv. Der er utrolig meget at snakke om og mange at gøre det med. Det er spændende og rart endelig at møde ligesindede, men også hårdt. Jeg er ikke kun på når jeg selv taler. Når de andre siger noget, er det noget jeg kan forholde mig til og leve mig ind i, fordi jeg selv har været der. Det er hårdt at være så meget psykisk på og jeg kan heller ikke sove om natten, fordi tankerne ruller rundt i hovedet af mig.

Det er en stor omvæltning, men jeg er rigtig glad for at være her. Jeg savner pigerne, Lars, mine heste, min seng mm. Men det er absolut savnet værd at være her. I dag har vi haft en workshop omkring fremtiden og muligheden/risikoen for at dø. Det var noget jeg havde glædet mig meget til. Det er et emne, der fra tid til anden har fyldt meget i mine tanker og de sidste par dage har ikke været nogen undtagelse. Det er et meget ømt emne og jeg har meget svært ved at tale om det med mine nærmeste, fordi det gør så ondt at se døden i øjnene. Det er dog et emne, som jeg mener, er meget vigtigt at tale om. Netop for at gøre angsten for den mindre og for at være forberedt. Desuden føler jeg det vigtigt, at I ved hvordan jeg ønsker at dø, hvordan min begravelse skal forløbe, hvilke ønsker jeg har i forhold til pigerne, mine heste osv. Jeg har heldigvis rimeligt styr på mange ting allerede, men sikkert ingenting når det kommer til stykket. Den tager vi lidt senere, når tid er. Jeg regner med, at det kommer helt af sig selv.

Jeg er bange for at dø! Jeg er bange for den proces jeg skal igennem, både fysisk og psykisk. Jeg er bange for, hvordan sygdommen udvikler sig, hvor mange smerter jeg får, hvilke handicaps jeg bliver underlagt og hvor meget grøntsag der bliver over mig. Den der med at skulle være dybt afhængig af andre mennesker plus, at jeg ikke kan være der for mine piger og Lars, er noget som fylder utroligt meget i mit hoved. Heldigvis er der lang tid til vi når der til. Længere tid end lægerne tror ;-), for jeg er jo sej!

Det er rigtig rart at snakke med andre ligesindede. At kunne diskutere sygdom og pårørende med mennesker, som både ved hvad jeg taler om og som ikke er personligt involveret i min sag. Har endda fået nogle gode fif til at komme videre. Det er dejligt. Vi har alle relativt kort hår - nogen mere end andre og alle døjer med en eller anden form for senfølge af sygdommen. Stivhed i ar, føleforstyrrelser, ødemer mm. Vi kan alle sætte os ind i hinandens situation og udviser alle stor respekt for hinanden. Der er ikke nogen af de der ”Hey – se mig” –typer. Aller er lige.

Jeg har snakket med en par/familieterapeut i dag. Hun rådede mig til at snakke med Louisen og sætte hende bedre ind i, hvor alvorlig min sygdom er og at jeg kan dø af den. Jeg var noget skeptisk lige til at begynde med, men efterhånden som vi snakkede frem og tilbage, blev jeg mere og mere overbevist om at det måske ikke er helt dumt og at hun er stor nok til at blive inddraget det mere. For som hun sagde, kunne Louisen måske gå hen og blive rigtig vred på mig, hvis hun fandt ud af det andre veje. Det vil jeg ikke lade gå over min lille pige.

Min depression hænger stadig som en sky over hovedet på mig. Lars har snakket med det Palliative Team og de blev enige om at sætte mit prednisolon lidt ned, så jeg nu får 37mg i stedet for 50mg. Det er trælst med den depression. Den tager lige toppen af energien og lysten til at være her. Jeg har ikke den der YES-følelse man ellers ville få under et sådant ophold som dette. Jeg er faktisk stadig rigtig ked af det inden i, men ikke så jeg græder af det. Nu er det mere en form for stærk nedtrykthed og utilpashed jeg føler. Jeg kan ikke rigtig finde ro og fred. Jeg føler en vis frustration og irritation. Det er møgirriterende for at sige det lige ud. Og ikke nok med det, så fik jeg mit lort i går. Det kunne jeg godt have undværet. Øv!

Jeg har mødt en pige her fra Haderslev, Nadia, med brystkræft. Hun har heste og bor små 10 km fra mig J Vi er faldet rigtig godt i snak og det er rart. Hende kommer jeg til at se en del til når vi kommer hjem tror jeg. Jeg glæder mig til i hverdagen at have en sparringspartner, som ved hvad jeg taler om når jeg taler om min sygdom, behandlingen, bivirkninger mm. Det har jeg manglet et stykke tid. Vi skal bruge hinanden, Nadia og jeg.

Her til aften var der nogen, som havde tændt bål og lavet dej til snobrød. Så der var hygge til langt ud på aftenen. Jeg har drukket tre øl, så nu håber jeg virkelig jeg kan sove, selv om jeg har proppet mig med ritalin i dag.

Så kære venner, hold jer muntre!

Knus Anita